€ 2.754 Opgehaald
€ 2.500
doelbedrag
110% bereikt
Team is afgesloten

Iron Viking 2016

Thumb c7d72f14ac777aa1adc4ea69d8fdb439ca6e3e4f The Road to the Iron Viking 2016

Hallo vrienden!

Welkom op onze teampagina van het Jeugdsportfonds Amsterdam. Wij zijn op weg naar de grootste, sportieve prestatie van ons leven. Wij zijn op weg om Iron Vikings te worden! Dank je, dat je even aandacht wilt besteden aan dit verhaal, dat belangrijk is voor ons.

De Iron Viking is een obstakelrun van 42 kilometer en meer dan 100 obstakels, in de heuvels van Spaarnwoude. Op 21 mei 2016 gaan Max, Mikel, Steef, Jasper en Rick deze race tegen onszelf en de elementen finishen(!). Omdat deze survivalmarathon nogal een fysieke uitdaging is, zijn wij als team sinds najaar 2015 keihard aan het trainen. Onze drijfveren en fysieke, conditionele en mentale vorderingen op onze weg naar de finish, willen we graag met je delen.

Sporten is onze grote passie. Het is een van de belangrijkste uitlaatkleppen in ons drukke leven, het geeft ons de energie om door te gaan. Daarbij vereisen teamsport en, in het bijzonder, onze obstakelsport samenwerking en aanpassings- en doorzettingsvermogen. Samen deze uitdaging uitgaan, geeft ons de kracht om boven onszelf uit te stijgen.

Dit gevoel en het ontwikkelen van deze eigenschappen streven wij in alle aspecten van ons leven na. Wij zijn dan ook sterk van mening, dat (team)sport een essentiële bijdrage levert aan sociale ontwikkeling en zelfontplooiing, met name voor kinderen.
Het is schrijnend en tegelijkertijd uitdagend, dat er een groot aantal kinderen in Nederland, niet de financiële middelen hebben om sportcontributie, sportkleding, of een AA'tje in de kantine kunnen betalen. Hoewel je ook zonder uitgaven kunt sporten, vinden wij dat een clubgevoel, sportfaciliteiten en goed materiaal onmisbaar zijn in het duurzaam beoefenen van sport, beter worden in sport en de sociale functie die sport heeft.

Wij zijn opgegroeid met (team)sport. Wij zijn dankbaar gezond en rijk genoeg om onze sport naar hartenlust te kunnen beoefenen. Onze boodschap is simpel: Dit verdient iedereen.

Wij zien in dit project, naast het verleggen van onze eigen grenzen, een belangrijke kans om sporten mogelijk te maken voor kinderen, wiens ouders/verzorgers het niet kunnen betalen. Dus voor die kinderen trainen, racen en finishen wij.
Zeven maanden, 42 kilometer en 100+ obstakels lang.
En wij hebben daarbij jouw support en hulp nodig. Ga met ons de uitdaging aan.

Als wij, door onze gezamenlijke inspanning, kinderen de voldoening van een goeie training, wedstrijd of teamprestatie kunnen laten voelen, dan hebben we pas echt onze grenzen verlegd.

We rekenen op jullie!

Dank voor de steun!

Sportieve groet,

Max Kamphuis
Mikel Hoppenbrouwers
Steef van Kuijen
Jasper van Kuijen
Rick van den Helder

Team Iron Viking 2016

Laatste updates

04 april 2016 Eerste graadmeter gepakt in Nijmegen d... Beste Vrienden, Donateurs, kennissen en trainers! Via deze weg willen wij jullie op de hoogte stellen van onze voortgang naar de Iron Viking 2016. Naast de dagelijkse Tabata, Crossfit,Bootcamplessen en de looptrainingen op het strand, in de duinen en in het bos hebben wij op 19 maart de 19km Viking Run: Mud Edition in Nijmegen gelopen. Een perfecte graadmeter voor het team: waar staan wij, waar moet de laatste 2 maanden de focus op worden gelegd en hoe voelt het lichaam aan tijdens en ná de run? Al met al kunnen wij als team concluderen dat wij de laatste maanden goede stappen hebben gezet. Waar voornamelijk de teamspirit de boventoon voerde was het individueel evalueren hoe de obstakels "uitgespeeld" werden. Ons doel was om elkaar te helpen waar nodig en als team te finishen, dit is ons in een acceptabele tijd. Maar nog belangrijker is het finishen zonder blessures. De run is geëvalueerd en eenieder weet wat er van hem wordt verwacht voor de komende maanden. Wij zijn er nog niet, maar wij komen er zeker!! Er staan nog wat uitdagende/ inspirerende trainingen op het programma. Wij krijgen nog een training van Redouan "THE SPARTAN" Cairo. Red is een Professional Kickboxer and Personal Trainer.  Daarnaast krijgen we een gerichte obstakelclinic en worden de krachten van de instructeurs bij Healthcity gebundeld voor een ultieme slooptraining.  Wij hebben er zin in, en gaan er de komende periode nog harder tegenaan.  Daarnaast wil ik jullie graag nog wijzen op het goede doel waar wij ons voor inzetten. Allereerst willen wij de huidige donateurs hartelijk bedanken.   Hierbij nog even een korte omschrijving van het goede doel: Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen (https://jeugdsportfonds.mijnjeugdsportfondsactie.nl/team/team-iron-viking-2016)  Als wij, door onze gezamenlijke inspanning, kinderen de voldoening van een goede training, wedstrijd of teamprestatie kunnen laten voelen, dan hebben we pas echt onze grenzen verlegd. We zijn op weg naar ons streefbedrag en kunnen daarbij alle donaties en steun gebruiken!  We rekenen op jullie! Sportieve groet en dank aan onze Donateurs Max Kamphuis  Mikel Hoppenbrouwers  Steef van Kuijen  Jasper van Kuijen  Rick van den Helder Team Iron Viking 2016   Lees meer
11 februari 2016 Jasper's interview voor HealthCity  Lees hier het hele interview! Lees meer
Bekijk meer